Училище с лице, училище за личности

Инициативи

24 Май

Някъде дълбоко в нас се е вселила традицията, чрез която се прекланяме пред родния си език, онзи невидим културен носител, който ни е опазил като българи във вековния ни път.

Прочети още...

Училище по мото безопасност

В края на учебната година и началото на лятната ваканция, по покана на Училищното настоятелство в 125-то СУ „Боян Пенев“ се проведе второто за град София „Училище по мото безопасност“. Инициативата е част от социалната мото кампания на BMM (Bulgarian Motorcycle Media) – Ние сме хора, не „донори“.

Прочети още...

Дигиталната стая

Дигитална стая ще предложи иновативни методи на обучение по компютърно моделиране и математическа лингвистика

Днес 4 април 2017 г. 125 СУ „Боян Пенев“ представи своята първа смарт класна стая – иновативна математическа лаборатория. Дигиталната стая беше открита на официална церемония с участието на кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова. На събитието присъстваха и акад. Веселин Дренски, директор на Института по математика и информатика (ИМИ) към БАН, доц. д-р Евгения Сендова от ИМИ, акад. Петър Кендеров, председател на управителния съвет на Съюза на математиците в България, Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието – София-град, и ИТ блогърът Иван Ванков Gatakka.

Прочети още...

Помогнахме отново...

В навечерието на Баба Марта в нашето училище се проведе ежегодната благотворителна акция в подкрепа на деца в нужда. С бели и червени конци учениците ни изработиха безброй мартеници и картички - символи на пролетта. В белия цвят те втъкаха чистотата и искреността на отношенията помежду си, а в червения - топлотата на приятелството и взаимната обич. Всички се включиха – и малки, и големи, кой с каквото може и резултатът е повече от отличен! С усилията на всички ученици успяхме да съберем 2 270 лв., които дарихме за лечението на Георги Георгиев Валентинов от Перник - дете с онкологично заболяване.

03.04.2017 - 001
03.04.2017 - 002
03.04.2017 - 003
03.04.2017 - 004
03.04.2017 - 005
03.04.2017 - 006

Не на тормоза в училище!

Всяка година, последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. 

Всичко започва през 2007 г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. Ученик идва на първия учебен ден облечен с розово поло. По-големите ученици започват да му се подиграват и го докарват до плач. В знак на подкрепа негови съученици купуват 50 фланелки и ги раздават в знак на съпричастност. Всяка следваща  година все повече ученици отбелязват този ден, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012г.

Прочети още...