Училище с лице, училище за личности

Образователна роботика за наука, технология, инженерство и математика

От 16 февруари 2016 година в 125. СОУ стартира работа по проект „ER4STEM – Образователна роботика за наука, технологии, инженерство и математика” с всички ученици от трети клас, VЕ, VЖ, VІЕ и VІЖ класове. Целта на проекта е да провокира интереса на децата, показвайки им едно особено вълнуващо и практическо приложение на науката роботиката. На тази възраст децата особено успешно се насърчават чрез проектно-базиран подход, целящ усвояване на теоретични концепции от науката, технологиите, инженерството и математиката чрез практическото им приложение.

Учениците ще бъдат разделени на групи, в които ще работят със свои съученици от класа или випуска. В заниманието е включена и работилница по креативност по модела за мисловни карти на Тони Бюзан, чиято цел е да подпомогне децата в откриването на допълнителни практически приложения на роботиката в различни сфери на науката и всекидневния живот.

Партньори по проекта са водещи образователни институции от Австрия, Великобритания, Чехия и др. Всички занимания за възпитаниците на 125. СОУ „Проф. Боян Пенев” ще бъдат безплатни.

Работата по проекта е част от изпълнението на стратегията на 125. СОУ за утвърждаване на обучението по компютълно базирани дисциплини – роботика, компютърна лингвистика и ИКТ, в гимназиален етап.

 

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах