Училище с лице, училище за личности

125 СУ „Боян Пенев“ стана част от Международната награда на херцога на Единбург

125 СУ „Боян Пенев“ стана част от Международната награда на херцога на Единбург, която е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Постигайки целите си, младите развиват умения и качества, които остават за цял живот.

Включването в програмата на нашето училище стана възможно благодарение на подкрепата на училищно настоятелство „Хермес“.

От създаването си през 1956 г. до днес повече от 8 000 000 млади хора в 144 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, като част от тази програма. В момента над 1 000 000 младежи по целия свят постигат своите личностни цели, като част от Наградата.

Наградата е програма за личностно развитие, в която младежите /от 14 до 24 години/ сами избират и планират своите дейности, поставяйки си лични цели и отбелязвайки своя напредъка. Участниците избират активности в направленията: Умения, Физическа активност и Доброволчество и преживяват Приключенско пътуване. За да постигнат най-високото ниво на Наградата - Злато, те участват в Проект в полза на обществото, далеч от родното си място.

За да се случи всичко това, Фондацията на Наградата в България лицензира училища, младежки организации и клубове, които имат желание да прилагат Наградата в своята структура, като в същото време ги подпомага, за да спазват международните стандарти, сътворявайки преживявания за участниците в Наградата, които остават за цял живот! За нашето училище обучените и лицензирани лидери са следните преподаватели: Жанета Рачева, Мадлен Христова , Елена Чолакова и Юлия Душкова. През февруари предстои обучението на още преподаватели, които да се включат в програмата. Участието на 125-о училище в Международната награда на херцога на Единбург е част от обучението по гражданско образование.

За нашата страна официален патрон на Наградата е г-н Румен Радев, президент Република България.

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах