Училище с лице, училище за личности

Новини

Заедно за солидарност и хуманизъм

Една пета от българите живеят със средства под прага на бедност. Това е статистиката на Националния Статистически институт преди въведеното на 13 март извънредното положение. Знаем, че кризата с Covid-19 има огромни социално-икономически измерения. Според социолозите, най-бедните са първите жертви на извънредното положение в България. Но, да оставим статистиката. Всеки от нас е виждал хора, които имат нужда от храна. Това е причината да се обърнем към ВАС, защото сме убедени, че ЗАЕДНО имаме смелостта да възпитаваме хора, които са готови да служат на общността.

Правителството обяви, че продуктите по схемите на Министерство на земеделието и храните „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, които не бяха предоставени на децата от въвеждането на извънредното положение, ще бъдат доставени наведнъж. Призоваваме Ви да ги ДАРИМ на Българска хранителна банка, включвайки се в кампанията „Стани един от нас! Дари надежда! Подай ръка на храната!“.

Разбира се, ако между семействата на нашите ученици има такива в затруднено положение, то те ще получат своите хранителните продукти. Трябва само да информират класните ръководители, за да организираме получаването им.

Пандемията промени изцяло нашия живот и нашето съвместно съществуване. Трябва да се пазим далече един от друг, но да носим отговорност един за друг. Нека за пореден път проявим солидарност, водени от разбирането, че не може да бъдем добре, ако останалите не са.

БЛАГОДАРИМ ВИ!

 

Областен кръг на Олимпиада по математика

Със заповед на Министъра на образованието и науката № РД09-227/ 29.01.2020 г. областният кръг на олимпиадата по математика ще се проведе на 05.02.2020 г. - сряда от 09.00 часа, а не на 01.02.2020 – събота. Всички останали указания за учениците остават непроменени, а именно всички ученици трябва да се явят в училището домакин в 08.15 часа и да заемат местата си в залите най-късно в 08.30 часа. Допускането до залите става след представяне на документ за самоличност - ученическа лична карта или ученическа книжка. Училища домакини: за учениците от 4, 5 и 6 клас - 125 СУ "Боян Пенев"; за учениците от 7 клас - НПМГ, а за останалите ученици - СМГ. Желаем успех на всички участници в областния кръг на Националната олимпиада по математика.

Родителска среща

Родителска среща за родителите на учениците от първа смяна (1, 3, 5 и 6 клас) - 25.09.2019 г. - сряда от 18.30 часа.

Родителска среща за родителите на учениците от втора смяна (2, 4, 7, 8, 9 и 10 клас) - 26.09.2019 г. - четвъртък от 18.30 часа.

***

 

Предстоящи родителски срещи

 

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах