Училище с лице, училище за личности

Отново успехи на нашите математици на национални състезания

Националното математическо състезание „Роман Хайнацки” се провежда ежегодно през м. януари, като всяка нечетна година то се провежда в град Ямбол. Турнирът се различава от останалите състезания – всеки решава 4 задачи и представя пълно решение. Задачите най-често са логически, „нестандартни”.

Нашето училище участва и тази година с ученици от 5. и 6. клас. И както винаги нашите състезатели спечелиха много медали и награди.

В пети клас Виктория Димитрова спечели сребърен медал, Милица Кирякова и Орлин Кехаяминчев – първа награда, а Мария Тошева, Йово Иванов и Калина Кирчева – трети награди.

В шести клас медалисти станаха Ивайла Радкова (златен) и Евгени Кирилов (сребърен). Награди получиха Рами Хенауи (първа), Йово Йовчев (втора), Симеон Дойчинов, Богдан Стаменов и Виктор Попдончев (трета).

Уважение и признание за отличното си представяне шестокласниците получиха и от председателя на журито – проф. Иван Тонов.

Продължава и серията от успешно представяне на нашите седмокласници върху в състезания за 8. клас за набиране на точки и включване в различни разширени национални отбори. Сред първите 12 седмокласници от цялата страна, състезавали се на трудните задачи за 8 клас, и на Есенния математически турнир (ноември 2016 г.), и на Зимните състезания (21 януари 2017 г.) намират място Ангел Райчев, Александър Дойчинов, Владимир Слепцов, Димитър Русев.

Ръководството на училището и целият училищен колектив са горди от вашите постижения! Приемете нашата благодарност за труда и отговорността ви!

Благодарим и на колегите Димитър Димитров, Мадлен Христова, Юлия Душкова и Правда Найденова за усилията и ентусиазма им, с който вече толкова години подготвят едни от най-добрите математици от столичните училища – учениците на 125 СУ „Боян Пенев“!

 

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах