Училище с лице, училище за личности

Резултати от проведените олимпиади и състезания през учебната 2017/2018 година

Както всяка учебна година наши ученици представят себе си, училището ни и своите преподаватели на олимпиади и състезания. Участието и успехите на учениците ни са показател за нашата работата, за умението ни да откриваме талантливи деца и да работим така, че да стимулираме и развиваме техните способности. Успехите на учениците са и наши професионални успехи и са показател за високото качество на образователния процес в нашето училище.

37 четвъртокласника се явиха на общински кръг на състезанието „Знам и мога“ и 4 от тях достигнаха до областен кръг.

На олимпиадата по български език и литература на общинско ниво участваха 92 ученици от 5 до 7 клас и от тях 1 седмокласник беше допуснат до областен кръг, където се представи отлично.

По химия от 46 ученици, участвали в общински кръг на олимпиадата до областен кръг бяха допуснати 8.

По биология на първи кръг участваха 42 ученици от седми клас и 10 от тях представяха училището ни на областно ниво.

На олимпиадата по английски език на общинско ниво се явиха 14 ученика от 8 клас, двама бяха достигнати и участваха успешно на областния кръг на олимпиадата.

На олимпиадата по история от 5 клас на първи кръг се включиха 14 ученици и 5 от тях достигнаха до участие в областен кръг, където Николай Захариев от 5 з клас се класира на трето място в София. Преподавател на Николай по история е г-жа Палма Никлева. От шестокласниците на първи кръг се явиха 17 ученици и 7 от тях преминаха на втори кръг. От седми клас на общинско ниво се представиха успешно 12 ученици, като 7 от тях бяха допуснати до областен кръг, Инна Петкова от 7 б клас представя достойно училището ни на национално ниво. Преподавател на Ина е г-н Пламен Салтиров.

По география в общинския кръг на олимпиадата участваха 46 ученици от 6 и 7 клас, като до областен кръг достигнаха 6 шестокласници и двама седмокласници. Ясен Разсуканов от 6 в клас постигна трети резултат в София.

Преподавател на Ясен е г-жа Людмила Михайлова. Ученичката Симона Даварска от 7 ж клас беше допусната до национален кръг на олимпиадата по география, където е десета по резултат в България. Преподавател по география на Симона е г-жа Нели Цацева.

По физика на общинско ниво участваха 44 седмокласници, като повече от 70 % от тях – 32 преминаха на втори кръг. Ивайла Радкова от 7 е клас и Йово Йовчев от 7 ж клас достигнаха национален кръг на олимпиадата и със задълбочените си знания по физика заеха престижните 5 място за Ивайла и 11 място за Йово. Преподавател по физика на учениците е г-жа Десислава Чергарска.

Други двама ученици на г-жа Чергарска се представиха на олимпиадата по астрономия за 7 клас и единият от тях бе допуснат до национален кръг – Виктор Герасимов от 7 е клас, който завоюва десето място в България, като се състезаваше наравно с осмокласници.

В олимпиадата по математика от 4 клас в общински кръг участваха 67 ученици като 28 от тях преминаха и участваха в областния кръг. От 5 клас при явили се 77 ученици на общински кръг 27 бяха допуснати до областен кръг на олимпиадата. За шести клас от участвали 63 на първи кръг 16 преминаха на втори. При седмокласниците от 49 участници в първи кръг 28 бяха допуснати до областен, а от осми клас от 12 явили се на общински 4 преминаха във втори кръг. Общо от участвалите на общински кръг 268 ученици 100 преминаха на областен кръг, а Ивайла Радкова от 7 е клас представи училището ни на национално ниво, където се класира на четвърто място в България. Преподавател по математика на Ивайла е г-жа Мадлен Христова.

До национален кръг на олимпиадата по информатика беше допуснат Мартин Димитров от 8 б клас. Там той представи достойно нашето училище.

Общо на общинския кръг на олимпиадите по различните предмети са се явили 471 ученици от 125 училище. От тях 191 показаха резултати, които ги подреждат между най-добрите в София. А 8 наши ученици са от най-добрите в България по математика, информатика, история, география, астрономия и физика. Има с какво да се похвалим, има с какво да се гордеем! Нека поздравим всички тях и техните преподаватели и да си пожелаем още повече успехи до края на тази и през следващата учебна година.

В предварителния кръг на Международно състезание по английски език „Хипо – 6“ участваха 106 ученици от 5, 6 и 7 клас и 13 от тях продължиха участието си в Националния кръг на състезанието.

По немски език на Международната олимпиада, организирана от Гьоте институт се явиха 5 ученици и Боян Рашев от 7 з клас беше допуснат до Национален кръг, където се представи успешно. Преподавател на Боян по немски език е г-жа Полина Трифонова. 26 наши ученици от 5 до 7 клас, които изучават немски език, се включиха и в Националното състезание, организирано от издателство „Клет“. За отлични резултати до втори кръг бяха допуснати един ученик от 6 клас и двама от седми клас.

Всички знаем за нашите традиционни успехи на състезанията по математика. На Иранската олимпиада по геометрия, проведена през септември 2017 година първо място завоюва Мартин Димитров от 8 б клас, а второ – Димитър Русев от същия клас. На международната олимпиада по математика в Давао, Филипини, проведена през месец ноември 2017 година Ангел Райчев от 8 б клас се класира на 4 място и получи награда Мерит. На математическия турнир „Иван Салабашев“ през декември 2017 година същият ученик се класира на първо място. На Коледното математическо състезание завоювахме 7 първи, 5 втори и 7 трети места. На пролетните математически състезания, проведени в гр. Русе Ангел Райчев се класира на първо място, а Ивайла Радкова – на второ. На Великденското математическо състезание завоювахме 6 първи, 7 втори и 6 трети места. За първа година двама наши ученици – Ангел Райчев и Ивайла Радкова са поканени да участват в разширения национален отбор по математика. Екипът от учители по математика, които всеотдайно подготвят нашите състезатели са г-н Димитър Димитров, г-жа Мадлен Христова, г-жа Юлия Душкова и г-н Григор Наков.

title
title
title
title
title

 

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах