Училище с лице, училище за личности

Награди 2021

По традиция в навечерието на най-българския празник 24 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, 125 СУ „Боян Пенев“ присъжда ежегодните награди „Учител на годината“ и „Ученик на годината“. Тази година с престижния приз бе отличен г-н Фабиен Кунис –преподавател по физика и астрономия и по информатика. Макар и за краткото време в нашето училище, той се доказа като изключително добър професионалист, високо мотивиран в работата си, стремящ се към постигане на отлични резултати. Участник в многобройни квалификации както в страната, така и извън нея, с научни публикации. Този стремеж към наука и постоянна израстване, той предава и на своите ученици.

Наградата „Ученик на годината“ бе присъдена на Борислав Стоянов от XI б клас, който през тази учебна година завоюва множество престижни отличия в областта на природните науки. Останалите достойни номинации бяха на ученици, които също постигнаха изключителни успехи. Това са на Йоана Младенова от V ж и Ивайла Радкова от X б клас.

На нашето тържество своите награди получиха и отличилите се ученици в различни олимпиади и състезания, в областта

Г-жа Венелина Николова, директор на 125 СУ, връчи почетни медали с признателност към всички колеги, посветили повече от десет години от живота си на нашето училище.

В седмицата от 11 до 21 май 2021 г., нашето училище се включи и в Софийски дни на четенето, което е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. В рамките на инициативата много от учениците в 125 СУ имаха изяви. Театрално студио „Чудаци“, с художествен ръководител Снежана Костова, гостуваха на учениците от 1 д клас. Пред тях те драматизираха книгата на Мая Дългъчева „Как един ден белият свят бил оцветен“. В часовете по приложни науки учениците от 8 б, 9 б, 10 б и 11 б клас се включиха в Софийски дни на четенето, като разгледаха казуси и решаваха задачи по компютърна лингвистика. Истории за любов, приятелство, раздяла, безнадеждност, представиха учениците от 7 е клас. Те прочетоха откъси от творби на Елин Пелин, Йордан Йовков, П. Пенев, Екзюпери, Юстайн Гордер, Франсис Бърнет. Направеният подбор беше поредната проява на добър вкус и високи естетически критерии у учениците от хуманитарната паралелка. Учениците от 5 з и 5 ж доказаха, че четенето е модерно и във времената на пандемия. Учениците от 1 д клас се включиха в "Софийските дни на четенето" с прочит на стихове за деца от Дора Габе. Своите изпълнения те събраха в електронна книжка. Учениците от 8 а клас, профил „Хуманитарни науки“, създадоха аудио книга, която съдържа един час подбрана съвременна българска проза и поезия.

Като продължение на красивия и емоционален празник в Английския двор на 125 СУ, в навечерието на 24 май, получихме новината, че г-жа Венелина Николова, директор на нашето училище е удостоена с почетното отличие "Неофит Рилски" - една изключително престижна и заслужена награда, която се присъжда от МОН за цялостна професионална дейност и принос в развитието на образователната система в България. Отличието й бе връчено на 24 май пред Народния театър „Иван Вазов“.

На всички наградени да са им честити отличията!

Награди 2021
Награди 2021
Награди 2021
Награди 2021
Награди 2021
Награди 2021
Награди 2021
Награди 2021
Награди 2021
Награди 2021

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах