Училище с лице, училище за личности

Празници

Първи учебен ден 2019

Лятото свърши и отново настъпи първият учебен ден. Дворът на 125 СУ „Боян Пенев“ събра развълнуваните учители, деца и родители. Ние, преподавателите, с трепет очаквахме да видим порасналите си ученици, а децата нямха търпение да се съберат отново със своите приятели, за да огласят затихналото училище със смях и игри. Техните родители стояха гордо изправени до тях, виждайки как смело децата им се втурват в класните стаи, за да трупат нови знания и да създават нови приятелства.

Първият учебен ден отново се превърна в истински празник! Отбелязахме го с песни, стихове, много смях и прегръдки. Националният флаг бе издигнат от Мартин Димитров, който завоюва много успехи и стана ученик на годината през учебната 2018/2019 година. Музикален поздрав към присъстващите отправиха Валерия Войкова и училищният хор „Звънчета“. Наш гост бе актрисата Дария Симеонова, която също е възпитаник на 125 СУ. Децата от Детско танцово студио „Хорце” с ръководител Весела Генчева отново предизвикаха бурни аплодисменти.

Естествено, първолаците бяха най-развълнуваните ученици. Въпреки че първите им стъпки в класните стаи бяха малко неуверени, погледите им блестяха безстрашно и любопитно и те смело прекрачиха прага на училището.

Словото на директора акцентира върху успехите на училището и неговите възпитаници. Г- жа Венелена Николова изрази гордост и уважение към труда на ученици, преподаватели и родители.

Нека посрещнем предизвикателствата на новата учебна година смело и решително!

Успешна учебна година!

Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден

24 май - символ на достойнството, традицията и духовността

24 май е празник, какъвто нямат другите народи по света - празник на писмеността, просветата, културата. Празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата.

Прочети още...

24 май – възторжен и паметен  ден

На 24 май 2018 година 125 СУ „Боян Пенев“ тържествено изпрати випуск 2018. На празника, на който почитаме силата на просветата и магическата мощ на словото учениците от първи клас изнесоха уроци пред своите родители и им показаха колко много са постигнали през учебната година. А тя беше една вълнуваща година, в която всеотдайните учители ги поведоха по дългия и нелесен път на знанието. За тази една година първокласниците видяха колко голяма е силата на буквите, надникнаха през вълшебното прозорче на наука и окрилени ще продължават да вървят все напред и напред. Г-жа Венелина Николова – директор на 125 СУ пожела на випускниците да бъдат смели, никога да не се отказват от мечтите си, да бъдат добри, да превърнат всяка трудност в победа, да не спират да търсят и да не спират да вярват, защото успехът се крие в самите тях. На добър час скъпи абитуриенти!

title
title
title
title
title
title
title
title
title
title

Стартира новата 2017/2018 учебна година!

С много усмивки отбелязахме тържествено първия учебен ден, преминал под знака на благотворителната ни кампания „Вместо цветя – благотворителност“, организирана за Любомир Михайлов от пети клас. За пореден път показахме, че всеки ден се учим да бъдем добри хора и достойни граждани.

Прочети още...

Седмица, посветена на нашия патронен празник

Седмицата от 24 до 28 април беше посветена на патронния празник на нашето училище. По традиция отбелязваме 27 април – рождения ден на нашия патрон – проф. Боян Пенев. И тази година в честванията се включиха всички ученици, учители и много родители.

Прочети още...

 

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах