Училище с лице, училище за личности

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети 125 СОУ „Проф.Боян Пенев”

Кметът на София – г-жа Фандъкова посети 125 СОУ

На 2 септември Кметът на София – г-жа Фандъкова посети 125 СОУ „Проф.Боян Пенев“ и се срещна с директора г-жа Ирена Анастасова. Г-жа Фандъкова видя подготовката за новата учебна година и разгледа музея на училището, физкултурния салон, обновените кабинети по история и биология, с тематични стенописи, направени от самите ученици.    

През последните години със средства от бюджета на общината в размер на около 600 000 лв. са извършени ремонт на покрива, подмяна на водопроводна инсталация в сутерена, конструктивно укрепване на физкултурен салон и др. Тази година допълнително ремонтни дейности са осигурени и от самото училище в размер на 50 000 лв. и от училищното настоятелство – 20 000 лв.    

125 СОУ „Проф. Боян Пенев” е включено в проекта на Столична община, одобрен за финансиране с европейски средства за извършване на рехабилитация на вътрешно-отоплителни инсталации по програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, мярка 1 – Енергийна ефективност. Партньор по проекта е Energy Saving International AS, Норвегия.    

Г-жа Фандъкова сподели, че вече 3 пъти в последните 9 години посещава училището и вижда колко много е постигнато в обновяването и опазването на материалната база. Г-жа Анастасова благодари за отличното взаимодействие със Столична община.

 

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах