Училище с лице, училище за личности

Училище за мениджъри

От учебната 2011/2012 година 125. СОУ „Проф. Боян Пенев” извършва прием след завършен седми клас в профил „Технологичен – предприемачество и бизнес” с интензивно изучаване на английски език. Програмата се реализира в партньорство с Джуниър Ачийвмънт – България. Джуниър Ачийвмънт е организацията с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех. Това е най-старата, най-голямата и най-бързоразвиващата се организация с идеална цел, която работи в областта на икономическото образование.

Учебната програма за профил „Техонологичен – предприемачество и бизнес” е одобрена от Министерството на образованието, което смята Джуниър Ачийвмънт България за надежден партньор в развитието на младите хора, помагайки им да станат отговорни граждани и предприемачи, способни да посрещнат предизвикателствата на динамична Европа и нейния конкурентен пазар.

В края на месец октомври учениците от Х и ХІ клас посетиха Европейския колеж по икономика и управление (ЕКИУ) – София и присъстваха на лекция по „Предприемачество”. 125. СОУ има подписан Договор за сътрудничество с ЕКИУ, съгласно който се взимат под внимание високите резултати по профилиращите икономически дисциплини в гимназиален етап и има възможност възпитаниците на училището да придобият бакалавърска степен по индивидуален план в рамките на три учебни години вместо четири (2 години за придобиване на степен „Професионален бакалавър” вместо за 3). Тази година престижната международна организация Европейска бизнес асоциация, присъди своята ежегодна награда „Сократ“ за най-добро висше училище с принос в интелектуалното развитие на съвременното общество на Европейския колеж по икономика и управление. Основната цел на наградите „Сократ“ е представянето и размяната на идеи, утвърждаването на иновативни практики и ефективни организационни модели в областите икономика, образование, наука и култура, с акцент върху глобалните институционални и бизнес връзки между лидерите в отделните области. Определянето на победителите, които получават високото международно отличие се прави по критерии, които включват ефективно управление и въвеждане на мениджърски програми, оригинални политики и практики при предлагането на висококачествени образователни услуги и използването на съвременни технологии при обучението на студентите. Други важни показатели, по които се извършва оценяването са репутацията на висшето училище на регионално и национално равнище, както и професионалната реализация на завършилите студенти.

Възможността завършилите 125. СОУ гимназисти да бъдат приети в ЕКИУ без приемен изпит е още едно признание за работата на колектива на училището и за значимата инвестиция в бъдещето на нашите деца!

 

Труд, творчество и традиции

Програма „Учебна компания” е базирана на най-старата и утвърдена програма на Джуниър Ачийвмънт – „Учебна компания”, призната от Европейската комисия за “Най-добра практика в обучението по предприемачество”. В рамките на програма „Учебна компания“ ученици на възраст 15-19 г. се научават как да материализират своята идея за бизнес в реално предприятие (АД), което управляват в рамките на една учебна година. По време на обучението младежите стават акционери в собствената си компания като инвестират минимален капитал, избират борд на директорите и президент, който ги управлява.

Прочети още...

 

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах