Училище с лице, училище за личности

Училище за мениджъри

Труд, творчество и традиции

Програма „Учебна компания” е базирана на най-старата и утвърдена програма на Джуниър Ачийвмънт – „Учебна компания”, призната от Европейската комисия за “Най-добра практика в обучението по предприемачество”. В рамките на програма „Учебна компания“ ученици на възраст 15-19 г. се научават как да материализират своята идея за бизнес в реално предприятие (АД), което управляват в рамките на една учебна година. По време на обучението младежите стават акционери в собствената си компания като инвестират минимален капитал, избират борд на директорите и президент, който ги управлява.

През учебната година те реализират избрания от тях продукт/услуга и трябва да го предложат на крайния клиент, като осъществят продажби в рамките на учебното заведение. В края на учебната година участниците ликвидират учебната компания, разпределят дивидентите и правят оценка на бизнес цикъла. В процеса на обучение младите хора развиват лидерски качества, умения за общуване, умения за вземане на решения, водене на преговори, организиране, управление на времето, като същевременно имат възможност да развиват и използват специализирани умения от сферата на бизнеса, както и от изучаваната от тях академична област.

През настоящата учебна година единадесетокласниците от 125. СОУ участват в програмата с учебна компания „Труд, творчество, традиции”. Труд, вдъхновен от одухотвореността и творчеството на учениците, готови да възродят традицията, според която те са дейни участници в образователния процес, а не просто слушатели. Целта е със събраните в края на учебната година средства да се подкрепи изграждането на смарт класна стая за нуждите както на обучаващите се в профил „Предприемачество и бизнес” ученици, така и на всички ученици от гимназиален етап.

Ето ни и нас, ХІА клас – учениците, решили да поемат отговорност, да реализират своя бизнес идея, да сбъднат мечтите си! Решихме да произвеждаме сувенири, керамични изделия, валентинки, мартенички и други.

Не беше лесно. Спорихме, прекарахме дълги часове в специализираните кабинети в училище, но както можете да се убедите и сами, заслужаваше си!

Всеки намери своето място в управлението и администрацията, в маркетинга, информационното осигуряване и производствената дейност на фирмата, изградихме екип.

Научихме се: Да спазваме правилата! Да разчитаме на партньора! Да уважаваме конкуренцията! Да губим и да печелим! Пораснахме!

22.12.2014 - 001
22.12.2014 - 002
22.12.2014 - 003
22.12.2014 - 004
22.12.2014 - 005

Предстои ни ваканция и заслужена почивка, след която ПРОДЪЛЖАВАМЕ!

ЩАСТЛИВИ И БЛАГОДАТНИ ПРАЗНИЧНИ ДНИ!

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах