Училище с лице, училище за личности

Инициативи на Училищно Настоятелство „Хермес“ през учебната 2012/2013г.

През месец Септември 2013г. Училищно Настоятелство „Хермес“ отпусна средства за участието на отбора по математика на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ в международния турнир „Математически боеве”, който се проведе от 8 до 15 септември 2013 г. в гр. Созопол.

Отборът се завърна от престижното състезание с две победи, едно реми и една загуба.

Училищно Настоятелство „Хермес“ изказва благодарност на участниците:

  • Иван Пелтеков – 5 Ж клас
  • Адриана Хараламбиева – 5 Е клас
  • Ивайло Иванов – 6 Е клас
  • Васил Великов - 6 Е клас
  • Александър Запрянов - 6 Е клас
  • Елинор Сергеева - 6 Е клас
  • Калина Шкендерова – 7 Д клас
  • Теодора Колева - 7 Д клас
  • Кристина Димитрова - 7 Д клас

и техните преподаватели: г-н Димитър Димитров, г-н Добри Данков и г-ца Димитрина Генчева.

В края на месец Май 2013г. Училищно Настоятелство „Хермес“ награди най-изявените ученици за учебната 2012/2013г., които донесоха много награди от международни и национални състезания по Математика, История, Български език и литература, Фолклор и Футбол. Наградени бяха и дипломираните с отличен успех ученици на 125 СОУ - Випуск 2013.

Училищно Настоятелство „Хермес“ изказва благодарност на всички наградени и техните преподаватели. Снимки от награждаването може да видите на страницата ни във Facebook.

През месец Май 2013г. бяха проведени безплатни очни прегледи и консултации за учениците от начален курс като част от кампанията „Мамо, трудно ми е да пиша“ на Офталмологична клиника „Ресбиомед“. Целта на кампанията бе да се акцентира върху ранната диагностика за очни заболявания при най-малките. Училищно Настоятелство „Хермес“ изказва благодарност към Офталмологична клиника „Ресбиомед“, както и към ръководството на 125 СОУ за оказаното съдействие и организация.

На 19 март 2013 учениците от вторите класове взеха участие в лекция-семинар на тема „Сърфирам безопасно“ в рамките на националната кампания, иницирана от фондация „БГ сайт“. По време на лекцията бяха разяснени десетте основни правила, които трябва да спазват най-малките при използването на интернет у дома, демонстрирани в кратък филм. На участниците бяха раздадени информационни книжки с цветни илюстрации на правилата.

Училищно Настоятелство „Хермес“ изказва благодарност към фондация „БГ сайт“ и г-жа Жюстин Томс - председател на фондация „БГ сайт“.

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах