Училище с лице, училище за личности

Обръщението на Училищното настоятелство "Хермес" към родителите

Скъпи родители!

От седмица в нашето училище се провежда благотворителна акция за събиране на средства за спешна животоспасяваща операция на ученика от четвърти клас Александър Темелакиев.

Убедени сме, че повечето от вас са намерили вече начин да подадат ръка на семейството на Александър в този тежък момент. Знаем, че децата в училището активно показват своята съпричастност като се включват в подготовката на благотворителния базар за сурвачки или отделят скромни суми от своите лични, детски спестявания в кутията в училищната библиотека.

Училищно настоятелство „Хермес” също ще даде своя принос като преведе по сметката на Александър сумата от 3000 лв.

Обръщаме се отново към вас, като родители, като добри хора и християни. Нека наистина направим всичко, което можем, защото сумата, необходима за операцията, никак не е малка за едно обикновено българско семейство. Молим ви, помислете за мъката на родителите и за страданията на това малко, храбро момченце преди да решите, дали е необходимо децата в класовете да си разменят скъпи подаръци или бихте могли, вместо това, да отделите още ценни левове за оздравяването му. Използвайте тази тежка ситуация, за да възпитате своите деца като добри, състрадателни, щедри и великодушни хора.

Нека всеки един от нас потърси начин да помогне – не само от личните си средства, но и използвайки всичките си познанства и контакти. Разкажете за проблема на Александър на колегите си в офиса, опитайте се да ангажирате ръководството на фирмите, в които работите, разпространете информация за благотворителната акция сред съседите си – Рождество Христово е време, в което хората проявяват щедрост.

Ако успеем да помогнем навреме, всеки от нас ще има една по-щастлива, по-удовлетворена и по-добра Коледа, защото не можем да си направим по-добър подарък от това - да спасим живота на едно дете.

Училищно настоятелство „Хермес”

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах