Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
мениджър

СЪОБЩЕНИЕ

РОДИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА ВИДЯТ РАБОТАТА СИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ФИЗИКА – ОБЛАСТЕН КРЪГ /ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА ПРЕДЛОЖЕНИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ ОТ НАЦИОНАЛНАТА КОМИСИЯ/, МОЖЕ ДА ГО НАПРАВЯТ В СГРАДАТА НА 125 СУ „БОЯН ПЕНЕВ“, Ж. К. МЛАДАСТ 1, УЛ. „НИКОЛА ГЕНАДИЕВ“ № 1 НА 28 И НА 29 МАРТ 2023 Г. ОТ 14.00 ЧАСА ДО 18.00 ЧАСА.

 

Начало

Училищен плод

 

Грижата за здравето на децата е основополагащо начало за учителите и ръководството на 125.СОУ, това е и основната цел, която е заложена в прилагането на схема „Училищен плод” към ДФ „Земеделие”, в която от 04.11.2014 г. се включи и нашето училище.

Изследванията на специалистите показват необходимост от трайно увеличаване на дела на плодовете и зеленчуците в храненето на децата, особено във възрастта, когато се оформят хранителните им навици.

В България над 20% от децата имат наднормено тегло, като над 14 на сто от тях имат свръхтегло, а между 6 и 7% страдат от затлъстяване. Основна превантивна мярка в борбата срещу затлъстяването сред децата трябва да бъде ежедневната консумация на 400 грама разнообразни зеленчуци и плодове. Специфичните цели на схемата са да се прекрати тенденцията за ниска консумация на плодове и зеленчуци, да се повиши в дългосрочен план консумацията им сред децата, да се създадат и насърчат здравословни хранителни навици, които децата да запазят и като възрастни. В рамките на схема „Училищен плод” в 125. СОУ в дните вторник и четвъртък в три седмици от всеки месец (общо 40 пъти годишно) учениците от първи до четвърти клас ще получават плод или зеленчук, по приет график.

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах