Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
пилот

Начало

Проект: “На училище с родители“

За кампанията:

Съвременният живот налага учители и родители да обединят усилията си в името на това децата да получат най-доброто като образование и възпитание. Обичайните практики и форми на общуване между родителите и училището, според нас в настоящия момент в българското училище не са достатъчно ефективни и не винаги постигат желания резултат.

Затова 125 СУ “Боян Пенев“ започва проект „На училище с родители“, с който си поставяме следните цели:

- Децата да обогатят своите знания, да разберат приложението на част от нещата, които учат в училище, да се мотивират да търсят и експериментират, а защо не и да открият бъдещата си професия още отсега;

- Изграждане на доверие и подобряване на партньорството между училището и семейството;

- Привличане на родителите като съмишленици и участници в училищните инициативи;

- Преодоляване на напрежението в комуникацията ученици – родители – учители.

Инициативи:

  • „Какво е да си …“ – Представяне на различни професии по интересен за децата начин от техните родители. По време на срещите учениците ще имат възможност да се срещнат с хора – професионалисти в различни области и да разберат какво се крие зад думите – археолог, архитект, композитор.... – февруари 2018 година.
  • „Мога да помогна.“ – Доброволческа работа на родителите – например участие в подобряване на училищната среда, облагородяване на училищния двор и др. – през цялата година.
  • „Какво научи моето дете в училище.“ – Дни на отворените врати и провеждане на открити уроци на класовете – 23 – 27 април 2018 г.
  • „Училище за родители.“ – лекции и дискусионни срещи, свързани с развитието на децата, провеждани от различни специалисти – ежемесечно.
  • „А сега накъде?“ – Среща с родителите на учениците от IV-и и VII-и клас за разясняване на възможностите за продължаване на образованието след начална образователна степен и след завършено основно образование – март 2018 година.

На последната родителска среща през месец декември 2017 година направихме проучване сред родителите, свързана с проект „На училище с родители“. Резултатите ви представяме в диаграмите по-долу. Благодарим на всички, отделили време да попълнят анкетата!

Двете основни институции във възпитанието, обучението и формирането на личността на едно дете – семейството и училището отново си подадоха ръка, защото нашата цел е обща:

„Училище с лице, УЧИЛИЩЕ ЗА ЛИЧНОСТИ“!

⇢ Резултати анкета

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах