Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
учител по математика

Начало

125 СУ „Боян Пенев“ стана част от Международната награда на херцога на Единбург

125 СУ „Боян Пенев“ стана част от Международната награда на херцога на Единбург, която е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Постигайки целите си, младите развиват умения и качества, които остават за цял живот.

Включването в програмата на нашето училище стана възможно благодарение на подкрепата на училищно настоятелство „Хермес“.

От създаването си през 1956 г. до днес повече от 8 000 000 млади хора в 144 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, като част от тази програма. В момента над 1 000 000 младежи по целия свят постигат своите личностни цели, като част от Наградата.

Наградата е програма за личностно развитие, в която младежите /от 14 до 24 години/ сами избират и планират своите дейности, поставяйки си лични цели и отбелязвайки своя напредъка. Участниците избират активности в направленията: Умения, Физическа активност и Доброволчество и преживяват Приключенско пътуване. За да постигнат най-високото ниво на Наградата - Злато, те участват в Проект в полза на обществото, далеч от родното си място.

За да се случи всичко това, Фондацията на Наградата в България лицензира училища, младежки организации и клубове, които имат желание да прилагат Наградата в своята структура, като в същото време ги подпомага, за да спазват международните стандарти, сътворявайки преживявания за участниците в Наградата, които остават за цял живот! За нашето училище обучените и лицензирани лидери са следните преподаватели: Жанета Рачева, Мадлен Христова , Елена Чолакова и Юлия Душкова. През февруари предстои обучението на още преподаватели, които да се включат в програмата. Участието на 125-о училище в Международната награда на херцога на Единбург е част от обучението по гражданско образование.

За нашата страна официален патрон на Наградата е г-н Румен Радев, президент Република България.

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах