Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
микробиолог

Ограничаване на достъпа на външни лица в сградата на 125 СУ "Боян Пенев"

З А П О В Е Д № РД– 07 – 678 – 1328 / 10.03.2020 г

На основание чл. 258 и чл. 259 от ЗПУО, заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. на министъра на здравеопазването и указания на Националния оперативен кризисен щаб за борба с COVID-19 и във връзка с ограничаване на възможността за разпространение на COVID-19 на територията на 125 СУ „Боян Пенев“ се забранява достъпа на външни лица в сградата на училището.

Забраната важи до второ нареждане.

Начало

ДАРИК: Асоциацията на родителите против намаляването на поведението

(24 февруари 2009, 19:29)

Асоциацията на родителите против намаляването на поведението на учениците
© снимка: Sofia Photo Agency

Асоциацията на родителите е против мярката намаляване на поведението на учениците, записана в новия проектозакон за училищното и предучилищното възпитание, който трябва да бъде одобрен от правителството в началото на март. Това каза в предаването „Денят” на Дарик с Ева Борисова – член на управителния съвет на асоциацията. „Против въведената промяна за намалено поведение сме, защото смятаме, че нищо не означава и го възприемаме като странен римейк от миналото, въпреки че част от корекционните мерки и санкциите в закона ние сме ги правили", обясни Борисова.

Според нея мерките трябва да бъдат „коригиращи и включващи, тоест да стимулират детето да се върне обратно в общността и да я уважава”. „За мен намаленото поведение така, както е формулирано, е просто един етикет „ти си лош”, каза още Ева Борисова.

Според директорката на 125-то училище „Проф. Боян Пенев” Ирена Анастасова обаче в проектозакона не може да става дума за римейк: „Има много от досегашните постановки, но има и много нови неща, изглеждащи дребни, но преобръщат философията на обществените отношения, които рефлектират в училището – отношенията учители-ученици, родители, местна общност.” Според Анастасова в новия проектозакон за училищното и предучилищното възпитание се дават по-големи права на училищните съвети, по-детайлно са записани задълженията на родителската общност и по-ясно са регламентирани правата и отговорностите.

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах