Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
микробиолог

Решение за изпълнители на извънкласни дейности

⇢ Решение за изпълнители на извънкласни дейности

 

Обява за провеждане на конкурс за извънкласни дейности в 125 СУ "Боян Пенев"

⇢ Обява за провеждане на конкурс за извънкласни дейности в 125 СУ "Боян Пенев"

 

Начало

БНТ: Още медали за български математици

(06.12.2012 19:42 ч.)

Миналата седмица ви запознахме с децата от Софийската математическа гимназия, които се завърнаха с медали от международното състезание в Китай. Днес ще ви срещнем с отбора на математиците от 125-то СОУ, които също участваха в олимпиадата и добавиха още 6 бронзови медала за страната ни.

Състезанието е нетипично - всички участници - близо 700 деца, са в една зала, а условията на задачите са на английски език. Математиците не седят на чинове, а пишат върху малки дървени дъски, поставени на коленете им. Победителите споделиха, че зад този успех стоят часове, прекарани над сборниците по математика.

Камен: - Готвил съм се някъде около един месец с по 2-3 часа решаване на задачи на ден.

Ивайло: - Успяхме най-вече заради подкрепата от класа. Всички стискаха палци за нас, надяваха се, че ще победим и разбира се, не ги разочаровахме. Щастливи от победата, отличниците ни разказаха с вълнение за впечатленията си от Китай.

Димитър: - В Китай повечето хора карат триколки. Китайците, както се пошегувахме ние, имат само клаксон и педал за газта, защото те почти не спират на пешеходни пътеки, а само свирят.

Математиците вече се готвят за новото предизвикателство - международните състезания в Хонконг и Бургас, и очакват още по-големи успехи.

Автор: Диляна Здравкова

преглед на публикацията

 

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах