Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
пилот

Ограничаване на достъпа на външни лица в сградата на 125 СУ "Боян Пенев"

З А П О В Е Д № РД– 07 – 678 – 1328 / 10.03.2020 г

На основание чл. 258 и чл. 259 от ЗПУО, заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. на министъра на здравеопазването и указания на Националния оперативен кризисен щаб за борба с COVID-19 и във връзка с ограничаване на възможността за разпространение на COVID-19 на територията на 125 СУ „Боян Пенев“ се забранява достъпа на външни лица в сградата на училището.

Забраната важи до второ нареждане.

Начало

Отново успехи на нашите математици на национални състезания

Националното математическо състезание „Роман Хайнацки” се провежда ежегодно през м. януари, като всяка нечетна година то се провежда в град Ямбол. Турнирът се различава от останалите състезания – всеки решава 4 задачи и представя пълно решение. Задачите най-често са логически, „нестандартни”.

Нашето училище участва и тази година с ученици от 5. и 6. клас. И както винаги нашите състезатели спечелиха много медали и награди.

В пети клас Виктория Димитрова спечели сребърен медал, Милица Кирякова и Орлин Кехаяминчев – първа награда, а Мария Тошева, Йово Иванов и Калина Кирчева – трети награди.

В шести клас медалисти станаха Ивайла Радкова (златен) и Евгени Кирилов (сребърен). Награди получиха Рами Хенауи (първа), Йово Йовчев (втора), Симеон Дойчинов, Богдан Стаменов и Виктор Попдончев (трета).

Уважение и признание за отличното си представяне шестокласниците получиха и от председателя на журито – проф. Иван Тонов.

Продължава и серията от успешно представяне на нашите седмокласници върху в състезания за 8. клас за набиране на точки и включване в различни разширени национални отбори. Сред първите 12 седмокласници от цялата страна, състезавали се на трудните задачи за 8 клас, и на Есенния математически турнир (ноември 2016 г.), и на Зимните състезания (21 януари 2017 г.) намират място Ангел Райчев, Александър Дойчинов, Владимир Слепцов, Димитър Русев.

Ръководството на училището и целият училищен колектив са горди от вашите постижения! Приемете нашата благодарност за труда и отговорността ви!

Благодарим и на колегите Димитър Димитров, Мадлен Христова, Юлия Душкова и Правда Найденова за усилията и ентусиазма им, с който вече толкова години подготвят едни от най-добрите математици от столичните училища – учениците на 125 СУ „Боян Пенев“!

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах