Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
пилот

Начало

Учениците на 125 СУ „Боян Пенев“ с награда „Достойните българи“

Учениците от столичното 125 СУ „Боян Пенев“ се наредиха сред най-достойните българи в тазгодишната кампания на в-к „24 часа“. Отличието им беше връчено от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова за инициативата „Вместо цветя – благотворителност“, организирана за Любомир Михайлов от 5 „е“ клас, който е с церебрална парализа.

На 15 септември 2017 г. учителите предпочетоха да останат без цветя за първия учебен ден, за да помогнат за събирането на средства за нова акумулаторна количка, с която Любчо да се придвижва самостоятелно. Така в рамките на три часа съученици, родители и учители събраха 10 000 лева и с тази сума бяха закупени инвалидна количка с джойстик и олекотена рингова количка за вкъщи.

„Най-много искам да проходя. Сега вече мога да стоя прав. С новата количка е много хубаво. Мога сам да се справям – в училище, навън, във физкултурния салон, по магазините, навсякъде, а децата са много добри приятели“, сподели Любчо.

Новата акумулаторна количка не е първият жест към него. Преди да стане първокласник в 125 СУ „Боян Пенев“, пет училища отказват да го приемат.

„Приемам това отличие от името на всички учители, ученици и родители на 125-о училище. Изключително горди сме с тази награда, защото тя е признание за висока обществена оценка. Радваме се, че заедно успяхме да направим щастливо едно прекрасно дете и че дадохме безценен урок на нашите настоящи и бъдещи ученици, като им показахме, че малките достойни жестове водят до огромна промяна“, коментира Венелина Николова, директор на 125 СУ „Боян Пенев“.

Снимки - източник - БТВ

title
title
title
title
title
title
title
title

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах