Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
мениджър

Ограничаване на достъпа на външни лица в сградата на 125 СУ "Боян Пенев"

З А П О В Е Д № РД– 07 – 678 – 1328 / 10.03.2020 г

На основание чл. 258 и чл. 259 от ЗПУО, заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. на министъра на здравеопазването и указания на Националния оперативен кризисен щаб за борба с COVID-19 и във връзка с ограничаване на възможността за разпространение на COVID-19 на територията на 125 СУ „Боян Пенев“ се забранява достъпа на външни лица в сградата на училището.

Забраната важи до второ нареждане.

Начало

За свободата

“Какво е Освобождението на България за мен?” – по тази тема мислиха и написаха своите есета ученици от 125 СОУ. Инициативата е на район “Младост”. Традиционното отбелязване на годишнината от 3. март беше предизвикателство, с което децата успешно се справиха. Предадоха много текстове, но училищното жури допусна до участие 8 есета. Две от тях – на Димитрина Сарандева и Дара Екимова получиха отличия и бяха наградени от кмета на района на 01.03.2016г на тържественото отбелязване на 138. годишнина от Освобождението.

Грамотите, които получиха другите участници, връчи г-жа Ирена Анастасова – директор на училището.

Има какво да ям, има място, което никога няма да бъде заменено. Имам родина. Свободна съм, както и останалите хора в България… До днес. Утре може да не е така. Утре може да няма паметник, където да оставим цветя. Утре може да е забранено да споменаваме и имената на героите. Ама какво от това? И без това не го правим... Утре може да не излязя навън.... Мислим, че всичко, което имаме, е вечно! И защо?... Ужасно е, че приемаме свободата на отечеството ни като нещо дадено завинаги. Ами, ако утре го няма? Ако освободителите са забравени, чий пример ще имаме? На мама и тати? Ами, ако и тях ги няма, защото са искали да спасят живота ни. Ами, ако не можем да отговорим на въпроса “Какво е Освобождението на България?, защото не знаем какво е?”

Дара Екимова -7 ”б” клас

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах