Училище с лице, училище за личности

Лора и Стоян от „Бон Апети“ се присъединиха...

На 22 май 2018 г. кулинарните майстори Лора Найденова и Стоян Сейменски гостуваха на учениците от 125 СУ „Боян Пенев“ и им разказаха с какво е уникална българската кухня, а след това им раздадоха специални готварски книжки с рецепти от всички държави-членки на Европейския съюз. Готварската книжка е дело на учениците от трети до шести клас. Всеки клас избра да приготви характерна кулинарна рецепта на държава, член на Европейския съюз. Инициативата се организира по случай първото ни председателство на Съвета на ЕС и се провежда под мотото „Единство в многообразието“.

„Решихме да отбележим този паметен момент от историята на нашата страна с кулинарна книга, защото въпреки че традициите на Стария континент са различни, едно нещо със сигурност ни обединява – трапезата. Това е нашият начин да покажем на децата единна Европа чрез многообразието й“, каза директорът на 125 СУ г-жа Венелина Николова.

„Европейското кулинарно пътешествие на учениците от 125 СУ „Боян Пенев“ включва по една рецепта от всяка държава-членка, допълнителна информация за нея, забележителности и известни личности от миналото и настоящето, както и богат снимков материал. В готвенето се включиха над 700 ученици от нашето училище.

„Много се радваме, че станахме част от тази инициатива, защото освен че е информативна и образователна, готварската книжка буквално е обединила децата, за да приготвят заедно всички тези вкусотии. Няма по-пряк път към опознаването на една държава от нейната кухня и човек наистина се чувства на пътешествие, докато разлиства тази прекрасна книга“, допълниха Лора и Стоян.

title
title
title
title
title

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах