Училище с лице, училище за личности

Микаела от 11 а клас - посланик на Финландия за един ден

През изминалия месец, 23 момичета от цялата страна станаха посланици на различни страни за един ден, сред избраните бе Микаела Иванова от 11 а клас. Инициативата за четвърта поредна година предоставя възможността на младите хора да разберат какво е да бъдеш посланик, насърчавайки интереса им към дипломацията. Микаела работи съвместно с Н. Пр. Кристина Кувая, посланик на Република Финландия.

На 25-ти февруари, Микаела бе посланик на Финландия за 24 часа. Тя се срещна със служителите в посолството, участва в съвещание, на което се обсъдиха идеи за популяризиране на курса „Elements of AI” на Хелзинкския университет. Заедно с Н. Пр. Кристина Кувая бяха домакини на официален обяд, където Микаела сподели своите идеи с гостите, сред които заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, заместник-ректорът на СУ проф.д-р Елиза Стефанова, изпълнителните директори на „Nokia“, „MOVE.BG“ и „Заедно в час“. За своя ден като посланик, Микаела споделя:

„За мен е чест, че имах възможността да усетя какво е да си посланик и да видя колко важно значение има дипломацията за добрите взаимоотношения между държавите. В рамките на инициативата успях да се докосна до финландската култура и протокол.“

Ангажиментите на Микаела не приключиха с нейния ден като дипломат. Тя беше доброволец в дискусии и състезания на WWF – Световен фонд за природата.

Официално инициативата приключи с онлайн церемония на 11 март, с участието на вицепрезидента на на Република България г-жа Илияна Йотова.

Пожелаваме още много успехи на Микаела!


 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах