Училище с лице, училище за личности

Откриване на учебната 2022/2023 година

Тържествено и по традиция с много вълнение, цветя и пъстрота започна първият учебен ден.

Този празник, изпълнен с много надежди и очаквания, е прекрасен за всеки, независимо дали е прекрачвал или прекрачва за първи път училищния праг, защото отново се събират приятели, за да преодоляват заедно трудностите, да споделят радостите и заедно да се гордеят от постигнатите резултати.

Прагът на 125 СУ за първи път прекрачиха 144 първокласници.

Посрещна ги една от най-великите спортистки на България за всички времена - олимпийската шампионка по бокс от Игрите в Токио 2020 - Стойка Кръстева. Посланието й към учениците, родителите и преподавателите завърши с думите: "Бъдете преди всичко хора. Няма по-голямо постижение от това да бъдеш човек!".

Всички ние - родители, ученици и учители за пореден път се обединихме около благородната кауза „Вместо цветя – благотворителност“. Водени от вярата, че образованието е източник на вдъхновение за съвременен прочит на нравствените стандарти, възпитание на творчески осъзнати личности, за които вярата в доброто е осъзнато кредо, тази година събраните средства ще дарим на читалището в наводненото село Каравелово.

Благодарим!

Екипът на 125 СУ „Боян Пенев“ ви пожелава здрава, успешна и щастлива присъствена учебна година!


 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах