Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
строителен инженер

Начало

Акция „Добро сърце“

През месец декември, учениците от 125 СУ „Боян Пенев“ се включиха в дейности, с които помагат на свои съученици, деца и възрастни в тежко здравословно или социално положение.

За дома в Долна баня, където се обучават и живеят деца, лишени от родителска грижа, бяха събрани дарения от дрехи, обувки, играчки, книги и ученически пособия. Със съдействието на родители, беше организиран транспорт на даренията до дома. Децата получиха нашите подаръци на Коледното си тържество, на което представителите на 125-то СУ бяха специални гости. С директора на дома бяха обсъдени възможности за бъдещи контакти между учениците ни, чрез които децата лично да се запознаят и да създадат по близки приятелски отношения.

Коледата дойде и за децата, лишени от родителска грижа, които живеят в къщи от семеен тип в Малинова долина. Децата от 3е клас и техните семейства им отидоха на гости. Зарадваха ги с много подаръци и добро настроение. Най-щастлив беше Адриан – ученик от този клас, който живее там и като домакин посрещна съучениците си у дома.

В навечерието на Рождество Христово учениците от 4 „в” и 4”а”клас решиха да дарят внимание, детска топлина и обич на възрастните хора от социалния дом в кв. Дървеница. Повече от 100 човека очакваха с нетърпение малките гости, които бяха подготвили коледно – новогодишна програма и почерпка за своите домакини.

Четвъртокласниците си тръгнаха с твърдото убеждение, че празниците са очаквани не само от децата, но и от възрастните и се уговориха да не чакат чак до следващата Коледа, а още за Баба Марта да се срещнат. Този път, обаче, домакините ще бъдем ние - 125 СУ.

Проведохме и станалия вече традиция, Коледен базар с благотворителна цел в училище. В организацията тази година активно се включиха представители на Ученическия съвет. Те украсиха коридорите на училището и аранжираха мястото за провеждане на базара при централния вход на училището. В продължение на една седмица ученици продаваха картички, сурвачки, играчки за елха и украса, изработени ръчно от децата в часовете и вкъщи. Ученици от групата по керамика подготвиха и предоставиха свои продукти за продажба на новогодишния базар. С дарения в акцията се включиха и родители, и ученици, за да подпомогнем финансово трима наши ученици /от 4 и 12 клас/, които са с трайни здравословни проблеми и се нуждаят от рехабилитация и продължително лечение. С благодарствени писма ръководството отличи класовете, които дариха големи суми. Лични и групови награди получиха и учениците, изработили най-интересните и оригинални сурвачки, картички и играчки. Комисия от ученици и учители отвориха кутиите за дарения и изброиха всички събрани средства, които бяха преведени по банков път в личните сметки на родителите за чиито деца са предназначени.

С благодарствено писмо, семействата на децата, които подкрепихме финансово, поздравиха учениците ни и им благодариха за проявената съпричастност, доброта и сърдечност.

А за учениците, ръководството и преподавателския екип на нашето училище остава удовлетвореност от свършеното и работа по подготовката на следващите такива акции.

19.02.2017 - 001
19.02.2017 - 002
19.02.2017 - 003
19.02.2017 - 004

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах