Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
микробиолог

Съобщение

Учениците и техните родители могат да видят работите си от Пролетно математическо състезание за ученици от 4 клас в сграда на 125 СУ "Боян Пенев", ж.к. Младост1, ул. "Никола Генадиев" № 1 на 06.04.2023 г. от 15.30 часа до 17.30 часа и на 07.04.2023 г. от 14.00 часа до 17.00 часа.

Писмените работи на се снимат и не се копират! Резултатите от състезанието са окончателни.

 

Начало

ДАРИК: Европейски проект ангажира ученици в над 15 000 извънкласни форми

(03.12.2012 15:00 ч.)

Близо 180 000 ученици от цялата страна са включени в над 15 000 различни форми на извънкласни дейности по проекта УСПЕХ, реализиран от образователното министерство за втора поредна година.

Проектът се финансира чрез ОП „Развитие на човешките ресурси”. Основната му цел е да даде възможности за изява на учениците и да намали проявите на агресия в училище, припомни Асен Александров, ръководител на проекта и директор на столичното 51-во СОУ. През тази учебна година в проекта участват 1306 училища.

Поради големия интерес към участието в извънкласни дейности, през тази учебна година в проекта УСПЕХ са се включили с 30 000 ученици повече, разказа Асен Александров. Като интересни примери той посочи клубовете по екология, фотография, икебана, сценични изкуства. На младите хора трябва да се предлагат форми на изява, които да ги накарат да заобичат училището, обясни Александров.

„Всеки млад човек има нужда от някаква изява. Надяваме се, че чрез проекта УСПЕХ даваме позитивна форма за изява на младия човек - да покаже най-доброто от себе си там, където има талант, а всеки човек има талант в нещо”, коментира Александров.

В столичното 125-то училище в извънкласни дейности са включени 550 деца или половината от учениците. В една от тях седмокласниците се учат на сексуално и репродуктивно здраве, разказа нейният ръководител Жулиета Рачева.

„Точно в тази възраст започват първите въпроси и обикновено те няма към кого да се обърнат. Неудобно им е да се обърнат към родителите, неудобно им е към учителите, и тогава единственият източник на знания по тази тема са съучениците и приятелите им, а там не винаги научават истината и не винаги в този вид, в който би трябвало да знаят нещата”, коментира Рачева.

Проектът продължава и догодина.

Запис на предаването (MP3 | 19,6 MB)

Елена Бейкова

преглед на публикацията

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах