Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
интериорен дизайнер

Съобщение

Учениците и техните родители могат да видят работите си от Пролетно математическо състезание за ученици от 4 клас в сграда на 125 СУ "Боян Пенев", ж.к. Младост1, ул. "Никола Генадиев" № 1 на 06.04.2023 г. от 15.30 часа до 17.30 часа и на 07.04.2023 г. от 14.00 часа до 17.00 часа.

Писмените работи на се снимат и не се копират! Резултатите от състезанието са окончателни.

 

Начало

БТВ: Любчо: Децата като мен да не се предават!

(20 Март 2018г.)

Съучениците и учителите на момчето бяха отличени с наградата „Достойните българи“, след като събраха средства за акумулаторна количка за него. Благодаря много, ама изключително много. Това е голям подарък за мен, каза Любчо

Вчера съучениците и учителите на 12-годишния Любчо от столичното 125-о училище бяха отличени с наградата „Достойните българи“, след като събраха средства за акумулаторна количка на момчето от парите за букети в първия учебен ден. Награден бе и репортерът на bTV Мария Савкова, която разказа историята им.

Идеята дойде от нашите колеги, тъй като трябваше бързо да реагираме – Любчо вече е пети клас и не учи в една стая, а трябва да се движи по коридорите, разказа в предаването „Тази сутрин“ по bTV директорът Венелина Николова. Решихме, че ние, учителите, можем да се откажем от нашите букети за 15 септември и призовахме родителите да дарят парите, които са отделили за цветя, за количка на Любчо.

Буквално за два часа събрахме над 10 хил. лв., отчете Николова.

Доскоро, за да стигне в класната стая, Любчо бил пренасян на ръце от родителите си. Сега с количката вече е самостоятелен. „Благодаря много, ама изключително много на моите приятели. Това е голям подарък за мен“, каза той.

„Минахме много труден път, още сме на него – сподели майката Красимира Михайлова. Похвално е, че има такива инициативи, че децата се включват, че ни подкрепят. На нас не ни пречи неговото увреждане, а всички трудности, свързани с него. В същото време е малко обидно да има такива кампании и държавата да не се грижи за елементарни неща, за помощните средства, които му се полагат, за да живее нормален живот“.

Историята стига до Мария чрез майката на Любчо – Красимира, която иска да благодари публично за добротата и да поощри постъпката. „Нямах колебания, че трябва да разкажем тази история – разказа тя. – От една страна, защото постъпката е много вдъхновяваща и трябва да стигне до повече хора. От друга страна, защото Любчо е боец, много слънчево, лъчезарно дете и също е вдъхновение“. Смисълът да се разказват такива истории е, че макар човек да се сблъсква с много проблеми в живота си, когато вижда, че има доброта, намира смисъл и сили да продължи и също да бъде добър, добави Савкова.

„Искам да кажа такива деца като мен да не се предават. Има и добри моменти, има и лоши моменти“, каза Любчо.

преглед на публикацията

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах