Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
строителен инженер

Начало

ББТ: 500 свободни места за учители преди старта на учебната година

(02 септември 2011, 19:55)

Въпреки това глад за преподаватели няма.

500 са свободните места за учители в страната, две седмици преди началото на новата учебна година. Въпреки това глад за преподаватели няма. Най-много педагози се търсят в големите градове.

Веселин ще бъде 9-ти клас. Избрал е 125 СОУ в „Младост“, защото повечето му приятели учат там. Казва, че се надява да срещне още нови приятели и, разбира се, добри учители – да поднасят уроците по интересен и достъпен начин и не на последно място – да бъдат подходящо облечени.

Според директора на 125-то СОУ Ирена Анастасова, най- важното е един учител да обича децата и професията си. Докато много нейни колеги държат на професионалния опит на преподавателите, тя споделя, че залага на креативността и идеите им. Външният вид също не е за подценяване.

В последните 2 години за едно учителско място са се борили над 50 кандидати. Въпреки това, средната възраст на учителите в България е от 48 до 52 години и учителската гилдия застарява.Според Ирена Анастасова интересът към учителската професия от страна на младите хора не е станал по-голям, защото повечето от тях търсят по-високо платена работа.

Средната заплата за учителите в страната e 710 лв. Новоназначените получават около 450.

преглед на публикацията

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах