Училище с лице, училище за личности
125 СОУ
Искам да стана
строителен инженер

Начало

Нови успехи

През месец юли т.г. отборите по математика на 125-то СОУ „Проф. Боян Пенев” участваха в две големи международни състезания за ученици до 14 години – едното в Бургас и другото – в Хонг Конг.

Състезанието в Бургас „BIMC 2013” се провежда за първи път. В него взеха участие 73 отбора във групата до 14 години. В тази група България беше представена от 123 отбора. Отборът на 125-то СОУ се представи отлично. В индивидуалното състезание Калина Шкендерова спечели сребърен медал, Елинор Сергеева – бронзов, а Александър Панчев – награда “Merit”. В отборното състезание нашият отбор завоюва второ място.

На състезанието в Хонг Конг (PMWC 2013) наградите за нашите състезатели са сребърен медал за Калина Шкендерова и бронзови медали за Людмил Стаменов и Юлиян Запрянов.

Това са поредните големи успехи на нашите математици. Те за пореден път, в състезание с най-добрите в света, показаха знания, упоритост и самочувствие на възпитаници на математическата школа на 125-то СОУ.

Наградите са признание за техния труд и за всеотдайната и високо професионална работа на техните учители – г-н Димитър Димитров и г-н Добри Данков.

Благодарим им, че защитиха достойно името на Родината ни и честта на нашето училище! Пожелаваме им нови успехи!

От ръководството на 125-то СОУ

 

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах